Борусия Мьонхенгладбах срази Шалке 04 с 4:1 в късния съботен двубой от деветия кръг на германската Бундеслига. Попаденията за домакините нанизаха Неухаус, Вендт, Тюрам и Волф. За "кралскосините" точен бе Раман.

В деветата минута Матю Хоуп засече подаване от Малик Тиав, но шутът му мина встрани от дясната греда.

В 15-ата минута Емболо пое по чудесен начин пас в наказателното поле, ала изстрелът му по тревата бе спасен от Ронов.

Секунди по-късно Флориан Неухаус овладя след рикошет и от границите на пеналтерията по неспасяем начин матира противниковия страж за 1:0.

5 минути след това „кралскосините“ изравниха. Марк Ут намери Бенито Раман, който не остави шансове на Зомер с брилянтно изпълнение в горния десен ъгъл.

В 36-ата минута обаче домакините излязоха с едни гърди напред за втори път. Неухаус подаде на Оскар Вендт, той нахлу в наказателното и отправи безпощаден удар за 2:1.

В 52-ата минута Маркус Тюрам направи 3:1, благодарение на рикошет право в горния десен ъгъл.

Бяха изминали 10 минути преди следващото положение на Мьонхенгладбах. Плеа направи рейд към пеналтерията и опита късмета си, но стражът на гостите спаси.

В 66-ата минута Неухаус имаше превъзходен шанс за гол. Той пробва далечен обстрел към горния десен ъгъл, но Ронов бе на висота.

В 80-ата минута защитата на Шалке отново се пропука. След отнета топка в центъра, Аласан Плеа напредна през центъра на игрището, стигна до наказателното поле и сви вляво към непокрития Волф, който по трева с диагонален шут покачи на 4:1.

По този начин Борусия Мьонхенгладбах заема седмото място с 15 точки, докато Шалке е с 3 пункта на последната позиция.