Борусия Дортмунд тръгна победно при новия си треньор Петер Щьогер, надвивайки като гост Майнц с 2:0 в мач от междинния 16-и кръг на Бундеслигата.

Дортмундци не бяха печелели в цели 9 мача преди този успех, чак от 24 октомври.

Австрийският специалист успя да води „жълто-черните” само във възстановителната тренировка след загубата у дома от Вердер с 1:2, последвана от уволнението на Петер Бош. Реално единственото истинско занимание на Шьогер с новия му тим бе в понеделник.

Той обаче успя да върне тима на победния път, като успехът срещу Майнц не дойде лесно. Домакините обаче не се дадоха лесно в равностойния двубой.

Единствения гол в мача реализира гъркът Сократис Папастатопулос в 55-ата минута. Първо Йомер Топрак уцели гредата с глава, а върналата се топка бе посрещната от защитника, който я изпрати в мрежата за 0:1.

Минута преди края Обамеянг се разходи майсторски из защитата на Майнц и намери Шинджи Кагава, който затвърди успеха на Дортмунд на 2:0.

Дортмунд събра 25 точки и е на 4-ата позиция в класирането. Същия брой точки имат още два отбора, който във вторник вечер имаха различна съдба. Айнтрахт Франкфурт се наложи на терена на Хамбургер с 2:1, докато Борусия М падна като гост на Фрайбург с 0:1.

В Хамбург домакините откриха в 9-ата минута чрез Пападопулос, но Волф в 16-ата и Гачинович в 24-ата обърнаха резултата до 2:1 в полза на Айнтрахт.

Фрайбург пък реализира единствения гол в мача с Гладбах чрез Петерсен от дузпа още в 20-ата минута.