Отборът на Херта Берлин нанесе тежко поражение с 4:0 на състава на Унион Берлин в първи двубой от 27-мия кръг на Бундеслигата. Всички попадения за "синьо-белите" дойдоха през второто полувреме, като точни за състава на Бруно Лабадия в дербито на Берлин бяха Ведад Ибишевич, Доди Лукебакио, Матеус Куня и Дедрик Боята. 

Първият удар в мача дойде още в 5-та минута, но шутът отдалеч на Марко Груич беше лесна плячка за Рафал Гикиевчи на вратата на гостите. 

Първото наистина сериозно положение в мача обаче дойде в 18-та минута. След дълга топка Ведад Ибишевич отклони за нахлуващия към вратата на Унион Доди Лукебакио. Изстрелът на атакуващия играч беше силен, но Гикиевич умело скъси ъгъла и спаси с тяло, зад а съхрани равенството. 

Три минути по-късно Груич отново опита мерника си от голяма дистанция, но топката профуча далеч над вратата на гостите. В 28-та минута Лукебакио и Шелбред опитаха комбинация, но ударът на първия с пета беше блокиран току пред вратаря. 

В 38-та минута Матеус Куня получи топката на десния фланг, преодоля лични си пазач и стреля остро по диагонал, но Гикиевич беше отлично позициониран. 

В 44-та минута Унион стигна и до първото си по-застрашаващо положение в срещата. След отсъден пряк свободен удар Роберт Андрих застана зад топката и отправи много опасен удар, преминал съвсем малко над вратата на Руне Ярщайн. 

В началото на втората част гостите органзираха първата добра атака, след като Ингвартсон намери нахлуващия от втора позиция Бютнер в наказателното поле, но халфът на Херта Торунарига блокира шута. 

В 51-та минута все пак логичното се случи. След пробив на Марвин Платенхарт по левия фланг крайният бранител намери главата на Ведад Ибишевич, който заби топката неспасяемо зад Гикиевич за 1:0. 

Няма и минута по-късно резултатът вече беше удвоен. Ибишевич овладя избита топка и с второто си докосване намери пробива на Лукебакио зад гърба на защитата на гостите, а нападателят нямаше никакви проблеми очи в очи с Гикиевич да направи резултата 2:0. 

Само 9 минути резултатът вече беше класически. След разбъркване в наказателното поле и няколко неуспешни удари Ведад Ибишевич отново успя да извади топката към Матеус Куня, който с прецизен и плътен изстрел намери долния ъгъл на вратата на Гикиевчи за 3:0. 

Нещата за гостите съвсем излязоха извън контрол в 77-та минута. След ново чудесно центриране на Марвин Платенхарт най-високо изкочи Дедрик Боята, който заби за 4-ти път топката зад Гикиевич.

До края на срещата нови попадения не паднаха, за да бъде запазено крайното 4:0. По този начин домакините събраха актив от 34 точки, заемайки 10-то място в класирането. Унион, ит своя страна, остана 12-ти с 30 пункта от 27 мача. 

Херта - Унион 4:0

1:0 - Ведад Ибишевич (51)

2:0 - Доди Лукебакио (52)

3:0 - Матеус Куня (61)

4:0 - Дедрик Боята (77)

Ето и съставите на двата тима: 

Херта: Ярщайн, Пекарик, Боята, Торунарига, Платенхарт, Дарида, Груич, Шелбред, Куня, Лукебакио, Ибишевич; 

Треньор: Бруно Лабадия

Унион: Гикиевич, Паренсен, Хюбнер, Фридрих, Райхел, Прьомел, Андрих, Тримел, Бютнер, Ингвартсен, Андерсон; 

Треньор: Урс Фишер