Отборът на Борусия Дортмунд постигна стилна победа с 4:0 при домакинството срещу Айнтрахт Франкфурт в първи мач от 22-рия кръг на германската Бундеслига. С попаденията за разгрома се отчетоха Лукаш Пишчек, Джейдън Санчо, Ерлинг Холанд и Рафаел Герейро. 

В първите 30 минути на срещата положенията и пред двете врати не бяха много, въпреки териториалното и тактическо предимство на "жълто-черните". Най-доброто положение се откри пред Рафаел Герейро, който нацели левия страничен стълб на вратата на Кевин Трап. 

Все пак в 33-та минута дойде и пробивът за състава на Люсиен Фавър. Ашраф Хакими намери Лукаш Пишчек на границата на наказателното поле и с прецизен шут с левия крак той препраира Трап за първи път. 

Почти веднага след рестарта на срещата преднината за домакините беше удвоена. Санчо беше изведен с голямо пространство по левия фланг, преодоля защитник и разстреля Трап за 2:0 в 50-та минута. 

Само 4 минути по-късно резултатът вече беше класически. След нов пробив по десния фланг на Хакими мароканецът намери Ерлинг Холанд на дузпата, а за норвежецът нямаше по-лесна задача, отколкото да вкара ново попадение във вратата на безпомощните гости. 

Финалният резултат беше оформент в 74-та минута. Рафаел Герейро овладя на границата на наказателното поле, след което с топовен шут от 20 метра почти скъса мрежата за крайното 4:0. 

Така Дортмунд излезе на второто място, с актив от 42 точки, колкото има и РБ Лайпциг и на една зад Байерн Мюнхен. Айнтрахт, от своя страна, остана 9-ти с 28 пункта с;ед 22 мача.