Шалке 04 записа втора поредна тежка загуба след подновяването на Бундеслигата. "Кралскосините" инкасираха поражение на своя "Фелтинс Арена" с 0:3 от Аугсбург. Гостите откриха в началото на първата част с красив гол на Едуард Льовен, а резултатът бе удвоен чрез резервата Базе, за да се стигне и до трети гол на друг футболист появил се от скамейката - Серхио Кордова в заключителните минути на двубоя.

Преди седмица Шалке загуби дербито на Рур с 0:4 от Борусия Дортмунд. По този начин след като Бундеслигата бе рестартирана, "кралскосините" нямат отбелязан гол, а в същото време инкасираха седем.

Домакините стартираха агресивно срещата и упражниха дълбока преса в половината на гостите. От своя страна възпитаниците на Хайко Херлих разчитаха на организирането на опасни контраатаки.

В 6-ата минута Аугсбург получи фаул близо до наказателното поле на Шалке. Офанзивният халф Едуард Льовен застана зад топката и с красив фалцов удар в горния десен ъгъл реализира във вратата на Шуберт.

"Кралскосините" мигновено се активизираха в атака, за да възстановят равенството, но това водеше до отварянето на пространства за Аугсбург. Въпреки избраната тактика от страна на баварците, двубоят продължи в динамично темпо.

Шалке продължи да бъде по-агресивният тим, като разчиташе на остротата на Матондо и Сердар, но защитата на Аугсбург не допускаше опасности пред вратата на Луте. В 25-ата минута Суат Сердар отправи удар от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата.

Три по-късно пред Матондо се откри отлична възможност. Атакуващият футболист на домакините нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но вратарят на гостите Луте се намеси решително.

В заключителните минути на първото полувреме Йедвай се намеси решително след грешка на вратаря Луте и запази аванса за своя тим.

В началото на втората част първата голова възможност се откри пред Аугсбург. Нийдерлехнер се оказа непокрит в наказателното поле на домакините, но стреля слабо и право в ръцете на Шуберт.

В 55-ата минута треньорът на Шалке бе принуден да замени контузилия се Суат Сердар, а в игра се появи Ахмед Котоджу. Именно от подобни травми се опасяваха преди подновяването на Бундеслигата.

"Кралскосините" продължиха да бъдат безидейни в атака и не успяваха да преодолеят отбраната на баварците. В 60-ата минута се откри нова добра възможност за гостите. Рихтер стреля от границата на наказателното поле, но Шуберт без проблем улови.

Три по-късно капитанът Калиджури се опита да преодолее Луте от дистанция, но изстрелът му премина покрай левия страничен стълб на вратата.

В 69-ата минута Аугсбург имаха нова отлична възможност да удвоят преднината след изпълнение на пряк свободен удар. Този път Филип Макс стреля от около 25 метра, което принуди Шуберт да боксира.

В 76-ата минута резервата Базе удвои преднината на Аугсбург. Нигериецът се възползва от грешка в отбраната на "кралскосините", напредна с топката и с плътен удар в левия ъгъла реалзиира.

След инкасираното попадение "кралскосините" още повече нарушиха ритъма си. Все пак в 81-ата минута Раман стреля с глава, но слабо и Луте улови.

В добавеното време последва нова грешка в защитата на Шалке. От това се възползва резервата Серхио Кордова, който напредна и елегантно финтира Шуберт, след което плъзна топката в мрежата за 0:3.

Със записаната загуба Шалке остана на осмата позиция в Бундеслигата с актив от 37 точки, докато Аугсбург е 12-и с 30 пункта.

ШАЛКЕ 04 - АУГСБУРГ 0:3

0:1 Льовен 6'

0:2 Базе 76'

0:3 Кордова 90'

Шалке 04: Шуберт, Кени (73 - Меркан), Сане, Настасич, Очипка, Маккени, Сердар (56 - Котоджу), Калиджури (77 - Буджелаб), Шьопф, Матондо (78 - Раман), Грегорич

Тр.: Дейвид Вагнер

Аугсбург: Луте, Макс, Удокай, Йедвай, Фрамбергер, Груесо (83 - Оксфорд), Кедира, Варгас (59 - Базе), Льовен (70 - Моравек), Рихтер, Нийдерлехнер (83 - Кордова)

Тр.: Хайко Херлих