Голямото дерби на германския футбол не бе никакво дерби в съботния следобед. Байерн Мюнхен унижи звучно и жестоко своя голям съперник, побеждавайки на "Алианц Арена" с разгромното 6:0.

През целия двубой баварците правеха каквото си искат със съперника, който бе много объркан и неориентиран, демонстрирайки ясно, че в момента разликата в класите на двата тима е огромна.

Хеттрик на Роберт Левандовски и по един гол на Хамес Родригес, Томас Мюлер, Франк Рибери донесоха впечатляващия успех за колоса от Мюнхен, който ще бъде с огромно самочувствие преди първия четвъртфинал в Шампионска лига срещу Севиля във вторник.

Със спечелените три точки Байерн се доближи и максимално до поредната титла, която може да бъде узаконена още в следващия кръг. Баварците имат актив от 69 точки, на 17 пред втория Шалке. Борусия пък остава на трета позиция с 48 точки.

От самото начало на двубоя Байерн заигра много по-добре от съперника и опасностите започнаха веднага с интересен удар от воле на Томас Мюлер в 3-ата минута.

В 5-ата пък Мюлер изведе великолепно Роберт Левандовски, който се озова очи в очи с Роман Бюрки, излъга го и вкара. Останаха съмнения за засада, но и видео арбитражът потвърди редовността на попадението.

4 минути по-късно Байерн вкара втори гол като този път VAR го отмени. Причината бе, че при паса на Левандовски към наказателното поле, Хамес бе играл с топката и това доведе до засада на иначе реализиралия след това Франк Рибери.

Е, това не бе проблем за баварците, тъй като в 14-ата минута авансът им вече бе официално удвоен. Дейвид Алаба проби отляво и с успореден на голлинията пас намери Хамес, който вкара с перфектно засичане.

В 23-ата минута резултатът вече бе 3:0 след нова скоростна и много класна комбинация, при която Хамес отляво подаде за Мюлер, който засече от няколко метра от въздуха се записа сред голмайсторите. Голяма вина за попадението имаше и Гонсало Кастро, чийто лош пас бе пресечен от Левандовски за начало на атаката.

Петер Щьогер опита да реагира като замени Кастро с Юлиан Вайгъл, но това не помогна особено. Борусия продължи да играе ужасяващо, а Байерн вече в спокойно темпо се забавляваше с топката.

Така се стигна до 44-ата минута, в която Рибери направи пореден страхотен проби отляво. Французинът преодоля Лукаш Пишчек, след което имаше и късмет с рикошет, за да преодолее Бюрки. Топката се движеше по голлинията преди Левандовски да успее да я чукне за 4:0 с втория си гол в мача.

Това обаче не бе всичко за първото полувреме. След нова грешка в отбрана на гостите, Рибери открадна топката направи отлично двойно подаване с Хамес, след което много технично с копване успя да стреля покрай Бюрки.

След почивката Байерн намали чувствително темпото, мислейки вече за мача в Шампионска лига срещу Севиля във вторник. Борусия обаче не успя да вдигне особено много собственото си ниво и до самия край единствените положения, които заслужаваха отбелязване, бяха удар в гредата на Марио Гьотце в 67-ата минута и изстрел на Левандовски в ръцете на Бюрки малко след това.

Само че Байерн нямаше намерение да остава съперниковата мрежа суха през второто полувреме. В 87-ата минута влезлият на почивката Йосуа Кимих направи хубаво двойно отдясно с Томас Мюлер. Изигралият отличен мач Мюлер действа много технично с пета, а след това Кимих намери с успореден пас полската голова машина Левандовски, за когото остана само от 2-3 метра да насочи топката в опразнената врата, с което да оформи своя хеттрик и крайното 6:0.