В последния си мач като треньор на Айнтрахт Нико Ковач победи Байерн и донесе Купата на Германия на тима. А в първия си мач като наставник на баварците съсипа отбора от Франкфурт и на свой ред спечели Суперкупата на Германия. 

Това стана в мач, минал изцяло под диктовката на хегемона в Бундеслигата. И съвсем логично новият тим на хърватския специалист зашлеви звучен шамар на съперника и го победи с 5:0. С хеттрик се отличи звездата Роберт Левандовски, а по едно попадение добавиха Кингсли Коман и Тиаго Алкантара и донесоха първия трофей под ръководството на Ковач.

Още в началото на мача стана ясно кой ще доминира в него. Играчите на Байерн бяха активни и макар да не стигнаха до особено чисто положение, натискът им беше осезателен. И в крайна сметка се увенча с успех. 

Това се случи в 21-та минута, когато Йосуа Кимих центрира великолепно от фланга в наказателното поле и там Роберт Левандовски с глава прониза стража на Айнтрахт за първи път в мача.

А само пет минути след това полякът повтори упражнението, макар че между двете му попадения Мият Гачинович направи непростим пропуск за тима от Франкфурт. Та вторият гол на Лева отново падна с глава, но този път центрирането беше на Ариен Робен и беше от корнер.

До почивката повече голове нямаше, макар че Кимих, Робен и Левандовски можеха да вкарат за баварците, а Джетро Вилемс изпусна за Айнтрахт. След подновяването на играта момчетата на Нико Ковач продължиха със забавата си за сметка на съперника. 

Ариен Робен изпусна да оформи класиката в 49-та минута, като опасният му изстрел беше избит от вратаря. Но пет минути след това Левандовски поправи това и оформи хеттрика си след пас на Томас Мюлер и неспасяем удар. 

Тази развръзка позволи на баварците да продължат да се забавляват и да играят за феновете си. В 64-та минута резултатът стана застрашително голям, като Кингсли Коман вкара на празна врата след пас на Дейвид Алаба, който е с огромната заслуга за попадението. 

Крайният резултат беше оформен от Тиаго Алкантара в 85-та минута, след като засече подаване на Коман и след този разгром баварците триумфираха с поредното отличие във витрината си и първо при Нико Ковач.