Байерн се потруди, преди да пречупи у дома Вердер с 4:2 в мач от 19-ия кръг на Бундеслигата, за да зарадва 75-те хиляди по трибуните.

Авансът на Байерн /с 47 точки/ е 17 пункта пред триото преследвачи Байер Леверкузен, РБ Лайпциг и Борусия М. Други три отбора пък са на следващите стъпала в класирането с по 30 точки – Борусия Д, Шалке /с мач по-малко/ и Айнтрахт.

Вердер пък е под чертата – 16-и с 16 точки.

„Бременските“ музиканти създадоха доста проблеми на шампионите, преди да паднат победени на „Алианц Арена“.

Първият гол в мача бе именно за Вердер в 25-ата минута. Жером Гондорф реагира бързо на чудесно извеждащо подаване на Макс Крузе, изпревари вратаря и изпрати топката отблизо във вратата на Байерн за 0:1.

Още преди почивката обаче баварците успяха да се върнат в мача, благодарение на перфектния удар на Томас Мюлер, който направи резултата 1:1 в 41-ата минута.

В 63-ата минута Роберт Левандовски засече с глава след корнер и Байерн обърна до 2:1.

В 74-ата минута Вердер изравни след автогол наНиклас Зюле, който след корнер имаше малшанса да си вкара автогол с глава – 2:2.

Но шампионите не си бяха казали последната дума. Левандовски вкара от рудна позиция с глава своя втори гол в мача, извеждайки Байерн отново напред – 3:2.

В 84-ата минута и Томас Мюлер също реализира втория си гол в мача, възползвайки се от пас на Хамес Родригес за 4:2.