С гол на полузащитника Леон Горецка в 86-ата минута Байерн Мюнхен надигра с 2:1 Борусия Мьонхенгладбах в дербито на 31-вия кръг на германската Бундеслига.

Победата, която е 13-а поредна за баварците, доближи футболистите на Ханзи Флик на само две точки от тилата, тъй като три кръга преди края те имат аванс от 7 пункта пред втория Борусия Дортмунд.

Срещата, играна пред празните трибуни на "Алианц Арина", започна по-добре за гостите от Гладбах, които стигнаха до гол чрез Йонас Хофман в 16-ата минута. Попадението му обаче беше отменено заради изключително тънка засада.

След това двата тима пропуснаха по един отличен шанс чрез Люка Ернандес за домакините и Бреел Емболо за гостите, преди Байерн да вкара за 1:0 в 26-ата минута. Вратарят на "жребчетата" Ян Зомер направи много груба грешка при подаване с крак и за младия Джошуа Циркзее не бе проблем да се разпише на празна врата.

Добрата на гостите обаче доведе до изравняване в 37-мата минута. Бърза атака по дясното крило на нападението завърши с ниско центриране, при което Бенжамен Павар си вкара ефектен автогол за 1:1.

През второто полувреме чистите положения за гол бяха доста по-малко, но инициативата вече бе на страната на Байерн. Шампионите за последните седем сезона изчакаха търпеливо момента си и в крайна сметка Горецка донесе поредните три точки в актива им, засичайки ниско центриране на Павар.

Загубата остави Борусия на четвърто място в класирането с 56 точки, колкото има и петият Байер Леверкузен, който утре гостува на Шалке.