Отборът на Байерн Мюнхен се върна в победния път в Бундеслигата и записа победа с 2:1 над гостуващия Унион Берлин. Бенжамен Павар откри в 13-ата, а Роберт Левандовски удвои в 53-ата минута с 13-тия гол от началото на сезона. Пет минути след това Себастиан Андерсон изпусна дузпа. Все пак Себастиан Полтер отбеляза почетно попадение за столичани в 86-ата минута след още една дузпа.

Домакините откриха резултата в 13-ата минута с хубав гол на Бенжамен Павар. Джошуа Кимих центрира, но топката бе избита и попадна в краката на Павар на границата на наказателното поле. Той отправи силен изстрел с десния крак и отбеляза за 1:0.

Първата по-интересна ситуация за Унион дойде чак в 30-ата минута, но без проблеми за Мануел Нойер.

В 53-ата минута резултатът стана 2:0. Голмайсторът на „баварците“ Роберт Левандовски отбеляза 13-тия си гол от началото на сезона. Той се разписа в рекорден девети пореден двубой от началото на първенството. Досегашният рекорд се държеше от Пиер-Емерик Обамеянг, който се бе разписвал в осем поредни срещи.

Пет минути по-късно гостите от Берлин получиха правото да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Иван Перишич в наказателното поле на Байерн. Ситуацията беше проверена и с ВАР и съдията Мапрко Фриц не промени първоначалното си решение. С изпълнението се нагърби Себастиан Андерсон, но вратарят и капитан на „баварците“ Мануел Нойер спаси изстрела на шведа, който беше насочен в долния десен ъгъл и нямаше достатъчно сила. Така резултата остана непроменен.  

В 84-ата минута Левандовски отбеляза и трето попадение за „баварците“. След проверка със системата ВАР обаче попадението беше отменено заради засада на Серж Гнабри.

Две минути по-късно гостите получиха право да изпълнят още една дузпа за нарушение на Банжамен Павар. Този път с изпълнението се зае резервата Себастиан Полтер, който не сбърка и намали резултата.

В добавеното време на мача Левандовски имаше да отбележи отново, топката излезе в аут.

С тази победа Байерн прекъсна серията си от два поредни мача без успех в Бундеслигата и отново излиза начело в класирането с 18 точки. Унион Берлин са 15-ти със 7 точки. В следващия кръг „баварците“ гостуват на Айнтрахт Франкфурт, докато Унион приема Херта в градското дебри.  


БАЙЕРН МЮНХЕН - УНИОН БЕРЛИН 2:1

1:0 Бенжамен Павар 13’

2:0 Роберт Левандовски 53’

2:1 Себастиан Полтер (д) 86'

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-1-4-1): Мануел Нойер, Алфонсо Дейвис, Жером Боатенг, Бенжамен Павр, Йошуа Кимих, Тиаго Алкантара, Иван Перишич, Кингсли Коман, Филипе Коутиньо, Роберт Левандовски

Старши треньор: Нико Ковач

УНИОН БЕРЛИН (4-2-3-1): Рафаел Гикиевич, Марвин Фридрих, Невен Суботич, Кристофер Тримел, Кристофер Ленц, Кристиан Гентнер, Феликс Кроос, Роберт Андрих, Марис Бюлтер, Маркус Инвартсен, Себастиан Андерсон

Старши треньор: Урс Фишър