Байерн Мюнхен очевидно влиза във форма в новия сезон в Бундеслигата. След победата с 5:0 срещу Айнтрахт Франкфурт за Суперкупата на Германия, сега баварците победиха Хамбургер ШФ с 4:1 в последната си проверка преди старта на шампионата.

Двубоят се игра в Хамбург, където 27638 души наблюдаваха на живо най-традиционният сблъсък в местния футбол. Най-вероятно обаче това бе и единственото му издание за годината, тъй като през този сезон тимът от Хамбург за първи път в историята си е част от Втора Бундеслига.

Именно ХШФ обаче поведе в 25-ата минута, когато новото попълнение Халед Нари реализира след асистенция на Люис Холтби.

Байерн обаче обърна бързо след два гола на Сандро Вагнер, който и през новия сезон ще конкурира Роберт Левандовски за мястото на върха на атаката. Той вкара за 1:1 от дузпа в 30-ата минута, а в 42-ата изуми всички, вкарвайки с пета след центриране на Леон Горецка.

Два гола реализира и Томас Мюлер, за когото мачът бе специален, тъй като се игра навръх 10-годишнината от дебюта на Мюлер за Байерн в Бундеслигата, който бе срещу същия съперник.

Треньорът на баварците Нико Ковач заложи на експериментална защитна линия, а в халфовата линия и атака даде шанс на тези, които не играха толкова срещу Айнтрахт. Сред тях бе и Себастиан Руди, за когото от Байерн признаха, че може да напусне тима.

Ето и видео от мача: