Борусия Дортмунд удари Байерн в дома му „Алианц Арена“ с 3:2 и се класира за финала в турнира за Купата на Германия, където ще срещне Айнтрахт Франкфурт в Берлин.

Така след отпадането си от Шампионска лига баварците ще могат да задоволят апетита си за трофеи очевидно само със сребърната салатиера в Бундеслигата.

Марко Ройс откри резултата в полза на Дортмунд, след като се възползва от грешка в защитата на Байерн и след добавка направи 0:1 в 19-ата минута.

Хави Мартинес обаче изравни по-малко от 10 минути след това. Той скочи най-високо след корнер и с глава изравни резултата – 1:1.

В 41-ата минута Франк Рибери намери чудесно в пеналта Матс Хумелс и защитникът изведе баварците напред в резултата – 2:1.

В 69-ата минута Обамеянг от упор с глава отново изравни резултата – 2:2, възползвайки се от центрирането на Дембеле.

На два пъти Ариен Робен имаше чудесни шансове да изведе отново Байерн напред, но в първия случай вратарят Роман Бурки се намеси прекрасно, а после и гредата на вратата му го спаси.

В 74-ата минута хубава атака на жълто-черните ги задържа относително дълго в пеналта на Байерн, а оттам Усман Дембеле прати топката в мрежата – 2:3.

Дортмунд е финала на 27 май на Олимпийския стадион в столицата!