Байерн Мюнхен започна ударно пролетния дял от шампионата в Бундеслигата, след като надигра като гост Хофенхайм с 3:1. Головете за успеха реализираха Горецка на два пъти и Левандовски, а за домакините точен беше Нико Шулц.

Още в 4-ата минута Крамарич стреля с глава към вратата на Нойер, който беше на своето място. Байерн отвърна с опасен удар на Левандовски, но той не намери целта. В 19-ата минута Мюлер можеше да се разпише, но не се получи.

В 34-ата минута на срещата удар на Левандовски с глава беше отразен от вратаря Бауман, но най-близо беше Горецка, който изведе отбора си напред в резултата. В края на полувремето дойде и вторият удар от страна на баварците. Алаба намери добре Горецка отляво, който с красив и много елегантен удар матира Бауман.

Домакините се хвърлиха да търсят гол през втората част и бяха близо до него в 52-ата минута, но не се получи. Все пак с много добър удар от далечна дистанция Нико Шулц намали резултата и върна интригата в двубоя, а това се случи в 59-ата минута, като Нойер нямаше как да реагира на точно насочения удар в ъгъла на вратата.

Точка на спора сложи Левандовски, който в 87-ата минута фиксира крайното 3:1 за Байерн. Малко преди това Нойер спаси тима си от изравняването.

Така Байерн стартира 2019 година с успех и заема второто място с 39 точки, но и мач повече от лидера Борусия Дортмунд, който има 42. Хофенхайм е на 7-ото място с 25 точки и всичко това в мач №100 на Нагелсман като наставник в Бундеслигата.