В първия си мач като шампион на Германия за 2017 година Байерн Мюнхен изпрати Дармщад във Втора Бундеслига.

Последният в германския елит бе в серия от три поредни победи, но на "Алианц Арена" момчетата на Торстен Фрингс загубиха с 0:1 и по този начин официално изпаднаха във Втора Бундеслига. Те обаче могат да съжаляват за пропуснатия шанс да вземат поне точка от именития си съперник.

Карло Анчелоти даде шанс за изява на доста от своите футболисти, които взимаха по-рядко участие през сезона. На вратата пък застана третият страж на Байерн Том Щарке, след като и вторият Свен Улрайх получи контузия и ще бъде извън игра до края на кампанията.

Именно Щарке обаче спаси трите точки за баварците със спасяване на дузпа в края на мача.

Домакините откриха резултата в 18-ата минута, когато Франк Рибери подаде на Хуан Бернат в наказателното поле, испанецът технично мина покрай няколко играчи на съперника и с прецизен изстрел вкара за 1:0.

Байерн продължи да доминира като положения пропуснаха Томас Мюлер, Жером Боатенг и Роберт Левандовски.

През втората част все пак Дармщад започна по-често да стига до вратата на съперника. Попадение на Свен Шиплок не бе зачетено заради засада, а Щарке трябваше да се намесва блестящо след страхотен изстрел на Сандро Сиригу в 84-ата минута.

2 минути по-късно обаче съдията Гуидо Винкман отсъди дузпа за нарушение на Бернат в наказателното поле. Щарке обаче уцели ъгъла на изстрела на Хамил Алтинтоп от бялата точка и спаси победата на своя отбор.

Така Байерн е с актив от 76 точки и просто трябва да доиграе оставащите два кръга. Дармщад също ще има два протоколни мача, след като е с 24 точки и на 9 от спасителното 15-о място.

В другите мачове:

Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург 1:1

Борусия Дортмунд – Хофенхайм 2:1

Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 0:2

Инголщад – Байер Леверкузен 1:1