Байерн тъкмо влезе в победна серия в последните мачове и за малко да я опропасти на "Алианц Арена". В предпоследния си мач за 2018 г. баварците срещнаха в Мюнхен РБ Лайпциг и надделяха с 1:0 в късна развръзка. 

Чак 84 минути се наложи на момчетата на Нико Ковач да чакат до победното попадение, но го дочакаха. Автор на спасителния гол беше ветеранът Франк Рибери, който явно се бори със зъби и нокти това да не е последният му сезон в тима. 

35-годишният ветеран се появи като смяна в средата на първата част, защото тогава се контузи Серж Гнабри и не можа да продължи мача. А този ход се оказа печеливш за хърватския наставник на шампионите в Бундеслигата. 

Иначе мачът предложи много емоции на феновете и имаше не едно и две положения и пред двете врати. Томас Мюлер и Серж Гнабри пропуснаха за домакините в началото, докато Лукас Кампъл и Юсуф Поулсен не бяха точни за гостите. 

В 25-та минута Байерн пропусна най-чистия си шанс до момента. Тогава Роберт Левандовски се оказа на върха на едно центриране и прати топката от изгодната позиция в лявата греда. Така статуквото се запази непроменено. 

Но РБ Лайпциг отвърна подобаващо. Десет минути след тази ситуация и гостите треснаха греда, след като при едно центриране Дайо Упамекано с глава щеше да счупи напречната греда. До почивката обаче гол така и не падна .

Интересните ситуации пред двете врати продължиха и след почивката. Брума и Кампъл не бяха точни за гостите, докато Левандовски и Кингсли Коман не успяха да се разпишат за домакините. В 73-та минута Томас Мюлер получи страхотна топка от Дейвид Алаба, но ударът му облиза дясната греда. 

В тези минути натискът на баварците беше наистина огромен и голът във вратата на РБ Лайпциг "се печеше". В 77-та минута Никлас Зюле прати топката над вратата от вратарското поле, а само две минути по-късно Йосуа Кимих с глава не успя да преодолее Петер Гюлаш. 

В 84-та минута обаче всичко приключи. Тогава Ренато Санчес стреля, вратарят изби, впоследствие топката стигна до защитник, който не успя да я изчисти добре и тя попадна на крака на Франк Рибери, който щеше да скъса мрежата за 1:0. 

Малко след това Юсуф Поулсен имаше страхотен шанс да изравни, но не се възползва от него и всичко приключи за гостите. В продължението на мача Щефан Илсанкер от техния състав беше изгонен за много брутален фаул, а след това Ренато Санчес от състава на Тотнъм беше изгонен за втори жълт картон и всичко приключи. 

След тази развръзка Байерн събра 33 точки на третото място, с колкото е и вторият Борусия Мьонхенгладбах. Лидерът Борусия Дортмунд е с 39. Лайпциг остава четвърти с 28 точки.