Отборът на Байер Леверкузен записа победа с 2:0 като гост на Волфсбург в мач от 11-ия кръг на Първа бундеслига. Пред повече от 24 хиляди зрители на „Фолксваген арена” Карим Белараби даде преднина в 25-ата минута, а в добавеното време 19-годишният Паулиньо оформи крайния резултат.

С успеха Байер Леверкузен изпревари Волфсбург в подреждането с 1 точка повече  и вече има 18, заемайки 8-о място. „Вълците” са на 10-а позиция.

В 23-ата минута най-чистата позиция до този момент беше на сметката на домакините, но само 120 секунди по-късно гостите първи стигнаха до попадение. Карим Белараби направи самостоятелен рейд по дясното крило, навлезе в наказателното поле, за да стреля в долния десен ъгъл за 1:0.

Още с влизането си на терена Паулиньо направи впечатление, след като ударът му беше спасен след удар от средна дистанция.

В 90+6 минута обаче 19-годишният играч успя да запише името си сред голмайсторите, след чудесен пробив през центъра и с точен удар по земя оформи крайното 2:0.

С успеха Байер сложи край на поредицата си без победи в шампионата на Германия, докато за Волфсбург това е второ поредно поражение.