Байер Леверкузен продължи отличното си представяне в Бундеслигата, след като разби с 3:0 като гост Шалке 04. Срещата беше от 26-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за "аспирините" паднаха през втората част. В 50-ата минута Джереми Фримпонг откри резултата, а в 61-ата минута Флориан Виртц удвои. В продължението на мача Сардар Азмун вкара и трето попадение. 

Така възпитаниците на Шаби Алонсо записаха четвърта поредна победа и заемат 7-о място във временното класиране с 40 точки. Шалке е предпоследен с 21 точки. 

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Байер започна по-добре срещата и в 11-ата минута можеше да поведе. Тогава Амин Адли се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му беше спасен от Ралф Ферман. До края на първата част "аспирините" имаха териториално превъзходство, но не затрудниха вратаря на домакините. 

В 50-ата минута гостите поведоха. Тогава Муса Диаби със страхотно подаване намери Джереми Фримпонг, който на празна врата нямаше как да сбърка за 0:1. 

Малко след час игра Адли пусна към Флориан Виртц, който навлезе в наказателното поле и с прецизен удар реализира за 0:2. 

В 77-ата минута Шалке 04 можеше да се върне в мача. Мая Йошида засече центриране от пряк свободен удар, но топката срещна дясната греда. Четири минути след това с пропуск се отличи и Муса Диаби. 

Във втората минута на добавеното време Сардар Азмун оформи крайното 0:3. Иранецът се извиси над всички и с глава реализира центриране на Диаби.