Отборът на Байер Леверкузен се справи с 3:1 в домакинството си на Айнтрахт Франкфурт с 3:1 в мач от 31-ия кръг на германската Бундеслига.

През първата част голове не паднаха, но домакините пропуснаха няколко много чисти положения.

Още в петата минута той направи отлично спасяване след опасни удари на Патрик Шик и Леон Бейли. Малко по-късно и Карим Демирбай не успя да го преодолее.

Айнтрахт обаче можеше да поведе в началото на второто полувреме, но удар на Дайчи Камада се отби в тялото на играч на „аспирините“.

Леверкузен откри резултата чак в 70-ата минута, когато се разписа Леон Бейли след подаване на Муса Диаби.

Десет минути по-късно Лукас Аларио удвои след асистенция на Бейли.

Отборът от Франкфурт върна за кратко интригата в 90-ата минута след попадение на звездата на тима Андре Силва, но секунди по-късно рикошет в рамото на Тута след удар на Карим Демирбай не даде шанс на Кевин Трап да реагира и крайният резултат от 3:1 бе оформен.

С този успех Леверкузен вече има 50 точки и остава на шестата позиция, на шест от Айнтрахт, който е четвърти и за момента държи последната квота за Шампионската лига догодина. До края на сезона остават три кръга, а за четвъртото място, освен Леверкузен и Айнтрахт, се борят още Борусия Дортмунд (5-и в класирането с 55 точки) и Волфсбург (3-и в класирането с 56 точки).