Тимът на Байер Леверкузен спечели с 2:0 срещу Аугсбург в среща от 23-тия кръг на Бундеслигата. Муса Диаби откри в 25-ата минута след асистенция на Кай Хавертц, а в 59-ата минута Надим Амири покачи.

Срещата обаче можеше да тръгне по съвсем различен път, след като в 25-ата минута централният бранител на домакините Едмонд Тапсоба загуби топката и я докосна с ръка, за да не може Флориан Нийдерлехнер да отнеме и да излезе сам срещу вратаря. Главният съдия Свен Яблонски прегледа ситуацията с ВАР и защитникът получи само жълт картон, защото е имало друг футболист в червен екип, който да евентуално да покрие нападателя на Аугсбург.

Пет минути след това обаче „аспирините“ откриха. Кай Хаверц взе топката в центъра и напредна към наказателното поле. Той направи чудесно извеждащо подаване за Муса Диаби, който навлезе отляво в пеналтерията и с хубав удар реализира покрай вратаря Томаш Кубек.

Домакините контролираха срещата през повечето време и успяха да стигнат до втори гол в 59-ата минута. Свен Бендер отклони с глава за Надием Амири в центъра, след което той се устреми напред и на с хубав изстрел по земя от границата на наказателното поле оформи крайния резултат.

Футболистите на Петер Бош остават пети с 43 точки, колкото има и четвъртия Борусия Мьонхенгладах, който е с мач по-малко. Аугсбург са 11-ти с 27. В следващия кръг „аспирините“ гостуват на РБ Лайпциг, като преди това през седмицата имат мач-реванш с Порто в Лига Европа. Първата среща в Германия завърши с победа за Леверкузен с 2:1. Аугсбург пък приема Борусия Мьонхенгладбах.