Отборът на Борусия Мьонхенгладбах допусна домакинска загуба с минималното 0:1 от тима на Байер Леверкузен в мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Единственото попадение отбеляза Патрик Шик в 76-ата минута.

Гостите бяха по-силен двубой и имаха повечето чисти положения, но стигнаха до победното попадение чак в 76-ата минута. Муса Диаби бе изведен на скорост в половината на домакините, влезе в наказателното поле и стреля, но Ян Зомер спаси. Патрик Шик обаче бе на точното място, за да направи точна добавка, с което донесе и трите точки за Байер.

Иначе срещата на “Борусия Парк” можеше да се развие по друг начин, след като в 57-ата минута домакините получиха дузпа. От последвалото повторение обаче ВАР забеляза засада при атаката и съответно домакините се разминаха с възможността да стрелят от бялата точка.

С тази победа „аспирините“ се наместиха на петата позиция с актив от 40 точки, докато „жребчетата“ са 10-и с 33 точки. В следващия кръг Борусия, които нямат победа в шест поредни мача в първенството, гостуват на Аугсбург, а Леверкузен приема Арминия Билефелд.  

Ето всички резултати от съботната програма на 24-ия кръг на германската Бундеслига:

Хофенхайм - Волфсбург 2:1

Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 0:1

Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт 1:1

Херта Берлин - Аугсбург 2:1

Фрайбург - РБ Лайпциг 0:3

Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд | 19:30 часа