Отборът на Байер Леверкузен продължава да няма загуба от началото на сезона. Днес „аспирините“ записаха трета поредна победа в първенството, след като спечелиха с 4:2 при гостуването си на Фрайбург в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата.

Домакините откриха резултата още в третата минута, когато Лукас Хьолер откри резултата. След попадението обаче гостите взеха инициативата и обърнаха резултата още до почивката.

Преди първото попадение обаче Байер можеше да остане с човек по-малко, след като в 22-ата минута Свен Бендер получи червен картон, но след разглеждане на ситуацията със системата ВАР картонът бе сменен на жълт.

Седем минути след това Лукас Аларио се възползва от грешка на Хьофлер и изравни. Три минути преди края на първата част отново аржентинският нападател даде преднина на Байер, след като получи пас Ларс Бендер в наказателното поле.

След почивката паднаха нови три попадения. Надием Амири покачи на 3:1 в 64-ата минута след удар извън наказателното поле.

Влезлият като резерва Нилс Петерсен върна едно попадение за Фрайбург в 72-ата минута, след като се възползва от отлично подаване на Винченцо Грифо и реализира на далечната греда.

Четири минути след това обаче Джонатан Та отбеляза четвърто попадение за гостите и оформи крайния резултат, след като засече с глава центриране от корнер.

Леверкузен са 4-и в подреждането с 12 точки, докато Фрайбург остават 13-и с 6 пункта. В следващия кръг „аспирините“ приемат Борусия Мьонхенгладбах, докато Фрайбруг гостува на Лайпциг.