Елитният Байер Леверкузен успя да победи с 2:1 втородивизионния емблематичен германски Щутгарт в пореден мач от 1/8-финалите за Купата на Германия. И трите попадения на „БайАрена” паднаха след 70-ата минута, когато домакините откриха резултата чрез Фабиан Бредлов, който си вкара автогол в 71-ата.

12 по-късно Лукас Аларио удвои преднината на „аспирините”, но Сиалс Вамангитука върна интригата в срещата в 85-ата минута, но до изравняване не се стигна.

През първата част по-дейният отбор бе този на Леверкузен, но гол не падна. Попадение бе отменено на Муса Диаби, който бе в засада и жената-рефер Бибибана Щайнхаус отмени попадението. Същото нещо се случи и с Кай Хавертц, който реализира попадение в 43-ата, но офанзивният халф на Леверкузен също бе в нередовна позиция.

Така се стигна до 71-ата минута, когато след корнер Бредлов засече топката с глава в собствената си врата, за да зарадва феновете на Байер – 1:0. В 83-ата пък Лукас Аларио добави топката във вратата на „швабите” след удар отляво на Чаалханоглу.

Пет минути преди края Гонсалес центрира остро отляво за Вамангитука, чийто удар с десния крак от въздуха бе неспасяем за Лукаш Храдецки.