Отборът на Байер Леверкузен разби гостуващия Щутгарт с гръмкото 5:2 в мач от 20-ия кръг на германската Бундеслига. Карим Демирбай даде аванс от два гола за „аспирините“ след попадения в 18-ата и 31-ата, но Саша Каледжич намали в 50-ата минута. Последваха нови два гола за домакините дело на Леон Бейли в 56-ата и Флориан Вритц в 68-ата минута. Отново Каледжич вкара гол за „швабит“ в 77-ата, преди Демарай Грей да оформи крайния резултат в 84-ата минута.

„Аспирините“ поведоха в 13-ата минута, когато вратарят на гостите Грегор Кобел се намеси добре след удар на Леон Бейли, но топката попадна в Карим Демирбай, който не сбърка на празна врата – 1:0.

В 30-ата минута Патрик Шик получи чудесно подаване от Тимоти Фосу-Менса, ноударът на нападателя бе спасен то Кобел.

Все пак домакините удвоиха в 31-ата минута отново чрез Демирбай, който получи отличен пас на границата на наказателното поле и се разписа за втори път. 

Минута по-късно отново Шик бе изведен на много добра позиция в наказателното поле и можеше да отбележи за трети път, но стреля покрай лявата греда на вратаря.

„Швабите“ успяха да намалят пет минути след началото на втората част след сериозна грешка на Едмонд Тапсода, която позволи на Саша Калайджич да му отне топката, след което преодоля стража Лукас Храдецки и реализира – 2:1.  

В 56-ата минута Леон Бейли възстанови преднината на Леверкузен от две попадения. Неразбирателство в защитата на Щутгарт позволи на Муса Диаби да напредне отдясно и да подаде около точката за дузпа, където Бейли се разписа.

В 68-ата минута домакините решиха всичко в двубоя, когато Чарлс Арангиз отне в центъра на терена, няколко играчи на домакините напреднаха, топката попадна в Шик на линията на пеналтерията, той пусна към Бейли вляво, а ямаецът центрира отлично към Флориан Виртц, който отбеляза за 4:1.

Гостите отново върнаха едно попадение в 77-ата минута, когато отново Калайджич се разписа за втори път, този път след центриране на Томи.

Леверкузен отговориха с две сериозни положения, но „швабите”“ успяха да се справят с много мъка.

В 84-ата новото попълнение за Байер Демарай Грей се разписа за крайното 5:2 с първото си попадение за „аспирините“ след изстрел от границата на наказателното поле.

С тази победа тимът на Петер Бош остава на четвъртото място с актив от 35 точки, докато Щутгарт са 10-и с 25 пункта. В следващия кръг Байер Леверкузен посреща Майнц 05, а Щутгарт посреща Херта