Отборът на Борусия Дортмунд записа малко очаквано равенство в гостуването си в 22-ия кръг от Бундеслигата на Нюрнберг – 0:0. Гостите бяха далеч по-дейният отбор на „Макс-Морлок Щадион”, но въпреки това не успяха да вземат трите точки. Все пак тимът, воден от Люсиен Фавър, остава лидер в класирането, но вече е само с три точки аванс пред втория Байерн Мюнхен (48). Нюрнберг продължава пък да е последен във временното класиране, но вече е с 13 точки.

Първата опасност в мача дойде в 28-ата минута, когато Едуард Льовен стреля с глава добре. Топката летеше към десния ъгъл на Роман Бюрки, но защитник на Дортмунд сложи тялото си и предотврати гола. Две по-късно Хано Беренес нахлу в наказателното поле на Дортмунд на скорост, но шутът му премина над напречната греда.

Тези две ситуации за Нюрнберг подействаха отрезвяващо за „вестфалци”, които отговориха с удар на Марио Гьотце, който се спря в обятията на Кристиан Матения. Секунди по-късно Гьотце отново стреля силно, но ударът му бе блокиран отново от Матения. Топката се отби в страничния стълб, но в крайна сметка излезе аут.

В 44-ата минута защитата на Нюрнберг предотврати чист гол за гостите след удар на Аксел Витсел, но кълбото бе избито пред голлинията. Последва нов шанс за Гьотце, но стражът на домакините отново се прояви на ниво.В 54-ата минута познатият дуел в срещата – Матения срещу Гьотце, отново се видя в Нюрнберг. Плеймейкърът на Борусия си освободи място за удар и стреля силно в левия ъгъл, но Матения изби в корнер.

В 86-ата минута пък Пако Алкасер имаше чудесен шанс да донесе успеха на Борусия, но ударът му отблизо прелетя край левия страничен стълб. Минута преди края на редовното време Бруун Ларсен прати топката във вратата на Матения, но асистент-съдията вдигна флага си за засада, в която Ларсен се намираше – голът бе отменен.

До края на срещата Борусия опита да отбележи гол, но единственото по-сериозно положение бе пред Аканджи, който стреля с глава от корнер, но аут. 

В идния кръг Борусия Дортмунд приема "окриления" отбор на Байер Леверкузен в здрав мач, докато Нюрнберг ще се бори с Фортуна Дюселодорф като гост.