Аугсбург взе изключително важни три точки в битката си за оцеляване. На своя стадион баварците разбиха прекия си съперник в долната половина на таблицата Херта с 4:0 и взеха огромна глътка въздух. 

Всичко свърши преди почивката. Филип Макс и Серхио Кордова вкараха два бързи гола за домакините, а Руне Ярстейн от състава на берлинчани получи директен червен картон в 28-та минута. Андре Хан и Флориан Нидерлехнер оформиха погрома за съперника след почивката и зарадваха трибуните с изразителен успех. 

Мачът започна равностойно, а Аугсбург поведе от положение, което сякаш не предвещаваше гол. В 17-та минута Филип Макс изпълни пряк свободен удар почти от тъчлинията на десния фланг и така фалцира топката, че тя премина през всички играчи, излъга и вратаря, за да се оплете в мрежата за 1:0. 

Само девет минути след това Херта понесе нов сериозен удар след своя собствена грешка. Вратарят Руне Ярстейн подходи левашки при една върната към него топка, подари я на Серхио Кордова и той нямаше как да не оползотвори този подранил коледен подарък. 

Малко след това норвежкият страж беше изгонен за невъздържана проява и на практика това предреши двубоя. В 38-та минута Серхио Кордова беше близо до оформяне на класиката, но ударът му облиза горната греда от външната ѝ част. 

Само три минути след това Андре Хан вкара за трети път топката в мрежата, но попадението беше отменено след намесата на ВАР. В крайна сметка повече попадения не паднаха до почивката и тя дойде при 2:0 за домакините. 

Хан обаче се реабилитира малко след подновяването на играта. В 52-та минута той получи страхотен пас и с мощен шут в долния ляв ъгъл направи 3:0, а резервният вратар на Херта гледаше безпомощно. Малко след това той пропусна още един шанс, а Дейви Зелке пропиля единствената възможност за Херта в 57-та минута. 

До края на мача домакините се забавляваха и играха за публиката. Даниел Байер изпусна страхотна възможност, но все пак остана време и за четвърти гол. В 79-та минута Флориан Нидерлехнер оформи крайното 4:0 и подкова успеха на тима си. 

Така Аугсбург събра 13 точки и диша малко по-спокойно. Херта остава с 11 точки и е само на две над зоната за плейаут, където в момента се намира Майнц. Кьолн и Падерборн са в зоната на изпадащите.