Айнтрахт Франкфурт се класира за финала на Купата на Германия след драматичен успех с 3:2 в гостуването на Щутгарт. По този начин „орлите“ ще спорят за трофея с настоящия носител РБ Лайпциг. За последно тимът на Оливер Гласнер беше на финал в турнира преди пет години, когато през 2018-а тимът триумфира срещу Байерн Мюнхен след победа с 3:1.

Успехът за Айнтрахт не дойде никак лесно, след като „швабите“ откриха резултата в 19-ата минута чрез Тиаго Томаш.

Гостите обаче направиха пълен обрат през втората част, когато се разписаха Еван Ндика в 51-ата и на Дайчи Камада в 55-ата минута. Трето попадение пък добави и Рандал Коло Муани в 77-ата минута, когато бе точен от дузпа.

Щутгарт успя да върне един гол в 83-ата минута, когато точен бе Енцо Милот. Домакините обаче останаха с човек по-малко само 120 секунди по-късно, когато за два жълти картон бе изгонен Борна Соса, което спря устрема на тима Себастиан Хьонес да търси изравняването. В последните секунди на мача имаше съмнения за дузпа в полза на Щутгарт, но след преглед с ВАР реферът прецени, че нарушение няма.

По този начин Айнтрахт достигна до мача за трофея, където ще се изправи срещу РБ Лайпциг, който е настоящия носител на отличието. Финалът за Купата на Германия ще се проведе на 3 юни, събота, на „Олимпиащадион“ в Берлин.