Отборът на Айнтрахт Франкфурт постигна резонна победа с 0:3 при гостуването си срещу Щутгарт, което даде началото на 10-ия кръг в Бундеслигата. По този начин „киселата дива” нанесе 7-о поражение на съперника си от началото на сезона и го остави на дъното в класирането, докато тимът на Ади Хутер временно се изстреля в топ 3.

За ужас на домакинските привърженици още в самото начало на срещат всичко стана ясно, а отмененият чрез ВАР гол на Анте Ребич в 4-ата минута (заради засада) беше предвестникът. После дойде и пропускът на Марио Гомес с глава от чиста позиция и скоро картинката придоби съвсем мрачни краски.

След 11 минути игра Айнтрахт се озова с гол преднина. Бърза контраатака през центъра завърши с шут на Лука Йович от дъгата. Вратарят Рон-Роберт Цийлер парира топката, но така я изби право на пътя на Себастиен Алер. Французинът нямаше как да откаже подобен подарък – 0:1.

В 32-ата минута настъпателните играчи на Айнтрахт за втори път ужилиха Щутгарт. Айнтрахт организира атака отляво, която на пръв поглед завърши с твърде силно центриране. Йович положи доста усилия, за да стигне топката на другия фланг и тъй като никой не дойде да го пресира, имаше цялото време на света, за да прецени до точност центрирането си към Ребич. Хърватинът се включи на първа греда и с глава разстреля вратаря – 0:2.

Оттук до края на мача – с изключение на 68-ата минута, когато и попадение на Щутгарт бе отменено заради засада – въпросът беше с какъв резултат ще спечелят „орлите”. За късмет на домакините техният противник направи много пропуски, като стигна до трети гол чак в предпоследната минута от редовното време. Тогава левият краен защитник Джетро Вилемс получи пространство да нахлуе отляво и с меко копване да намери Николай Мюлер пред празната врата – 0:3.

Щутгарт заема последното 18-о място с едва 5 спечелени точки. Айнтрахт е трети със 17 пункта, колкото имат още Борусия Мьонхенгладбах и Вердер Бремен, преди да са играли своите мачове от кръга (съответно срещу Фортуна Дюселдорф и Майнц 05). Байерн е втори с 19, докато лидер е Борусия Дортмунд с 21 пункта.