Отборът на Айнтрахт Франкфуртне успя да победи гостуващия Аугсбург и срещата от втория кръг на германската Бундеслигата приключи при резултат 0:0. Преди седмица домакините загубиха катастрофално с 2:5 от Борусия Дортмунд и искаха да постигнат победа днес, но усилията не се оказаха достатъчни.

„Орлите“ отправиха цели 20 изстрела към вратата, но така и не успяха да поразят целта. Шансовете за Айнтрахт се откриха пред Филип Костич и новите попълнения Рафаел Сантос Боре и Йенс Хауге, но никой от тях не беше точен.

Аугсбург се защитаваше в повечето време и дори не стигна до точен удар в срещата, като остава без гол през шампионата, след като в първия кръг беше разбит от Хофенхайм с 4:0.

Айнтрахт са 15-и с 1 точка, Аугсбург остават 17-и също с една. В следващия кръг Айнтрахт гостува на Арминия Билефелд, докато Аугсбург приема Байер Леверкузен.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

В друг двубой по същото време, Восфсбург стигна до победата след обрат над Херта в Берлин с 2:1. И трите попадения паднаха през втората част.

Доди Лукебакио откри от дузпа след час игра и даде аванс на столичани, но „вълците“ успяха да обърнат след попадения на Ридле Баку в 73-ата и Лукас Нмеча в 88-ата минута.

Така Волфсбург временно излезе начело в класирането с 6 точки, докато Херта са последни без нито една спечелена точка. В следващия кръг столичани гостуват на шампиона Байерн Мюнхен, докато „вълците“ приемат РБ Лайпциг.   

Gulliver/GettyImages
61 снимки