Волфсбург спечели с 2:1 гостуването си на Айнтрахт Франкфурт в последна среща от 13-ия кръг на германското футболно първенство. Възпитаниците на Бруно Лабадия се изкачиха на осмото място с 18 точки, като прекъснаха серията на съперника от седем поредни мача без поражение от 26 септември насам.

Домакините, които бяха в страхотна серия от шест победи и равенство в Бундеслигата, заемат петата позиция с 23 точки.

Джонатан де Гузман удари страничната греда на вратата на Волфсбург с изстрел от границата на наказателното поле в 14-ата минута, а Воут Вегхорст също нацели напречната греда за гостите в 27-ата минута. Момчетата на Лабадия все пак поведоха след малко повече от половин час игра, когато Даниел Гинчек изведе Адмир Мехмеди в ляво в пеналта и швейцарецът преодоля Кевин Трап с изстрел в далечния ъгъл.

Гинчек удвои в средата на второто полувреме. Той получи страхотен пас от ляво от Елвис Рексбекай и от въздуха засече в мрежата от границата на малкия пеналт.

Айнтрахт натисна, но Коен Кастелс направи страхотно спасяване след удар на резервата Мият Гачинович десетина минути преди края.

В 87-ата минута домакините все пак намалиха изоставането си с попадение на Лука Йович, който вкара десетия си гол за сезона със засечка отблизо на празна врата след асистенция на с глава на Себастиан Халер, но за повече нямаха сили.