Айнтрахт продължава със страхотната си серия в Бундеслигата и се доближи дори до място в Топ 4. Тимът от Франкфурт надделя с 1:0 над последния в класирането Нюрнберг на собствен терен  и е само на точка от зона Шампионска лига. 

Мартин Хинтерегер реализира единственото попадение малко след изтичането на половин час игра, а тази развръзка запрати със страшна сила гостите в този двубой към Втора Бундеслига и само истинско чудо може да ги спаси до края на сезона. 

А мачът започна с положение за Нюрнберг. Още в 3-та минута Хано Беренс с глава стреля от близка дистанция, но топката прелетя буквално на сантиметри над гредата. Постепенно домакините овладяха инициативата и на свой ред организираха поредица хубави атаки. 

При една от тях в 18-та минута топреализаторът на Айнтрахт Лука Йович се озова на стрелкова позиция и прати топката до дясната греда, но в последния момент защитник на съперника се намеси подобаващо и изби влизащата във вратата топка. 

Филип Костич на два пъти и Дани да Коща не можаха да се разпишат за домакините, преди това да стори Мартин Хинтерегер в 31-та минута. Тогава той засече от вратарското поле пас на Филип Костич и нямаше как да сбърка - 1:0. 

Пет минути по-късно и Гонсало Пасиенсия вкара топката от състава на Айнтрахт, но попадението не беше зачетено след намесата на ВАР, защото се оказа, че има засада. Точно преди почивката Пасиенсия имаше и още един шанс да се разпише, но вратарят се справи и изби. Така почивката дойде при гол аванс за домакините. 

В началото на втората част по-чистите положения бяха за тима от Франкфурт. Час след началото на мача Гонсало Пасиенсия тресна и греда, а после Себастиан Халер на два пъти изпусна страхотни шансове за домакините. 

Филип Костич и Дани да Коща също пропиляха страотни шансове за домакините и тази тяхна аристократичност пред гола за малко да им коства много, тъй като в 83-та минута отново Хано Беренс изпусна най-чистото положение за Нюрнберг след почивката, а защо не и в целия мач, като Кевин Трап се изяви на висота и спаси. 

В самия край нов гол на Айнтрахт беше отменен заради засада, така че в крайна сметка трите точки останаха във Франкфурт и така тимът е на петата позиция с 46 точки и записа четвърта поредна победа. Нюрнберг е на самото дъно на класирането със само 13 точки и е на цели 10 от зоната на спасението.