Отборите на Айнтрахт Франкфурт и Херта Берлин не излъчиха победител и завършиха при резултат 2:2 в интригуващ двубой от новия 14-ти кръг на германската Бундеслига. Гостите поведоха с голове на Доди Лукебакио в 30-ата и Марко Груич в 63-ата минута. Въпреки това домакините стигнаха до равенството с голове на Мартин Хинтерегер в 65-ата и на Себастиан Роде в 86-ата минута.

Гостите имаха шанс да открият резултата още в 13-ата минута, когато Дейви Зелке се озова сам срещу вратаря на домакините Фредерик Рьонов, но стреля покрай дясната греда.

В 28-ата минута Мартин Хинтерегер имаше възможност да отбележи за Айнтрахт, но Томас Крафт спаси.

Само две минути след това гостите органзираха добра атака отляво, когато Марко Груич подаде на Доди Лукебакио и той прокара топката между краката на Рьонов.

В 38-ата минута домакините стигнаха до изравнителен гол на Дайчи Камада, но се оказа, че в хода на атаката е имало нарушение срещу футболист на Херта и попадението беше отменено.

В края на полувремето Камада поиска дузпа, но реферът Кристиан Дингерт подмина ситуацията.

В 63-ата минута Херта стигна до второ попадение. Топката бе центрирана от пряк свободен удар и отклонена от играч на домакините. Тя стигна почти до аутлинията, където Дедрик Боята я върна успередно на вратата и Марко Груич я засече отблизо във вратата – 0:2.  Главният съдия отново се допита до системата ВАР, но тя показа, че засада няма и попадението беше зачетено.

Само две минути след това Мартин Хинтерегер върна надеждите на Айнтрахт с петия си гол през сезона. Австриецът се разписа с глава за 1:2.

В 70-ата минута вратарят на Херта Томас Крафт доста позволи топката да се озове във вратата му, но имаше късмет, че Гонсало Пасиенсия леко го докосна в гърба и съдията Дингерт отсъди нарушение.

В 84-ата минута стражът на Херта спаси удар на Филип Костич, а две по-късно се стигна и до изравняване. След центриране от корнер топката беше отклонена към непокрития Себастиан Роде и той не сбърка за крайното 2:2.

С това равенство Айнтрахт събира актив от 18 точки на 10-ата позиция. Херта остават в опасната зона на 16-то място с 12 точки. В следващия кръг футболистите на Адолф Хютер гостуват на Шалке, докато тези на Юрген Клинсман приемат Фрайбург.