Носителят на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт започна 2023-а година в Бундеслигата с категоричен успех. „Орлите“ разбиха с 3:0 Шалке на своя “Дойче Банк Парк“.

Оформянето на „класическия“ успех започна в средата на първата част, когато датската перла на тима Йеспер Линдстрьом се възползва от подаване на Рандал Коло Муани и отбеляза във вратата на тима от Гелзенкирхен.

Резултатът се запази такъв почти до края на мача, когато „кралскосините“ се пречупиха и допуснаха нови две попадения. Шест минути преди изтичането на редовното време Рафаел Сантос Боре бе изведен добре зад гърба на отбраната, залъга настигнали го бранител и с техничен удар завърши в мрежата за 2:0. В продължението на срещата влезлият от пейката Аурелио Бута оформи крайното 3:0.

Отборът от Франкфурт вече събра 30 точки на втората позиция в Бундеслигата. Пет пункта напред е лидерът Байерн Мюнхен, а точки, колкото „орлите“ имат още Унион Берлин и Фрайбург на трето и четвърто място. Пети е РБ Лайпциг с 29.В същото време Шалке остава на последното място в Бундеслигата с 9 точки на сметката си.

Други резултати от Бундеслигата:

Унион Берлин 3:1 Хофенхайм

Щутгарт 1:1 Майнц 05

Бохум 3:1 Херта