Откакто е без работа, името на Жозе Моуриньо се спрягаше за къде ли не - Милан, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Бенфика, Рома и общо взето всеки отбор, който се нуждаеше от качествен наставник. Но по всичко изглежда, че Специалния е направил своя избор и той е доста шокиращ. 

Според вестник "Билд", той вече е започнал да учи немски и поддържа редовен контакт с ръководството на Борусия Дортмунд, тъй като е много вероятно в скоро време да застане начело на тима. Португалецът изглежда е дал зелена светлина на преговорите. 

Моу се изявява като телевизионен анализатор след уволнението си от Манчестър Юнайтед през декември миналата година, но отдавна твърди, че е готов да се завърне към треньорския занаят. Единственото му условие беше да е в отбор, който се бори за титлата и в който ще има пълна свобода. 

Сегашният наставник на "жълто-черните" Люсиен Фавр не е заплашен от уволнение в този момент, но липсата на постоянство в играта на тима тревожи ръководството, твърди "Билд". И точно затова се очаква в доста кратки срокове да се стигне до рокадата. 

Към момента най-сериозната пречка пред назначаването на Моуриньо в Дортмунд са високите финансови претенции на португалеца. По време на престоя си в Манчестър Юнайтед той взимаше по 24 милиона лири на сезон, което е непосилна сума за Борусия.