Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер заяви, че обожава да играе до Роберт Левандовски, защото двамата се разбират по уникален начин на терена.

Атакуващото дуо на баварците се представя брилянтно дотук през сезона и заслужава само комплименти за продукцията си. Точно 40 от общо 59-те шампионатни гола на Байерн са тяхно дело, като Мюлер има 17 срещу името си, докато полският му съотборник може да се похвали с 23.

„Имаме специална връзка помежду си, защото двамата притежаваме страхотен инстинкт пред гола“, коментира 26-годишният Мюлер.

„Освен това от фланговете ни снабдяват с много опасни топки. Точно това изисква и треньорът Хосеп Гуардиола. Той е наясно, че създаваме много неприятности за противника, когато аз и Левандовски изскочим пред вратата.“

„Единственото ограничение в случая е, че не ми дава да играя като втори нападател. Винаги трябва да съм зад гърба на Роберт. Целият отбор премина през един страхотен цикъл на развитие – сега всеки знае какво да прави и го върши на много високо ниво. Отборът би се радвал да продължи работата си с Пеп, но той има други планове и това е съвсем в реда на нещата“, каза още Мюлер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS