Немският нападател Мирослав Клозе иска да подобри голмайсторския рекорд за всички времена в Бундестима, който държи легендата Герд Мюлер. Острието на Лацио има 62 попадения с екипа на националния отбор, и се нуждае още от шест, за да изравни постижението на Мюлер. Клозе възнамерява в предстоящите две европейски квалификации срещу Турция и Белгия да намали разстоянието до рекорда.

„Искам да подобря рекорда в националния отбор сега,“ заяви Клозе пред Bild.

33-годишният нападател обаче успокои феновете си, че не мисли да се пенсионира скоро, и освен това добави, че не се притеснява от конкуренцията на Марио Гомес.

„Искаме да спечелим всичките си 10 мача от квалификациите, и след това с треньора ще обсъдим моето бъдеще,“ коментира още Миро Клозе, голмайстор №1 на Мондиал 2006.

„Аз съм спонтанен човек, инстинктът ще ми подскаже кога да спра да играя. Но докато се наслаждавам на играта, и съм здрав, искам да играя,“ продължи той.

„Никога не съм се притеснявал от конкуренцията. Всичко си зависи от мен – когато съм здрав, ще съм на терена. В момента се чувствам отлично,“ завърши Клозе, който се намира наистина в супер форма, откакто премина от Байерн Мюнхен в Лацио, и вече има пет гола в седем мача за новия си отбор.