Борусия Мьонхенгладбах записа трета победа в последните си 11 мача и отново се върна в борбата за квота през следващия сезон в Шампионската лига.

Момчетата на наставника Люсиен Фавр победиха у дома с 3:1 закъсалия Хамбургер. Те изковаха успеха в последния четвърт час.

Жак Зуа откри резултата в полза на гостите в 28-ата минута, когато засече с глава топката при едно разбъркване след пряк свободен удар.

Домакините обаче успяха да изравнят още преди почивката. В 37-ата минута Филип Демс би дузпа, но много слабо и Рене Адлер я отрази, но топката попадна в краката на белгиеца и той се реабилитира за пропуска си и направи 1:1.

Този резултат се запази до 75-ата минута, когато домакините направиха обрата пълен. Тогава Рафаел направи 2:1, вкарвайки много красив гол след асистенция на Макс Крузе.

Само три минути по-късно всичко беше решено. Алваро Домингес вкара за 3:1, макар гостите да протестираха срещу попадението му и всичко приключи.

До края нов гол не падна и Борусия Мьонхенгладбах се поздрави с победата. Така вече тимът е с 45 точки на шестата позиция, само на три от четвъртия Байер Леверкузен.

Хамбургер пък се мъчи в дъното. "Шпортферайн" е с 24 точки и е на позицията, която осигурява поне плейоф за оцеляване след края на сезона в Бундеслигата.