Отборите на Борусия Мьонхенгладбах и Фрайбург не излъчиха победител в мача помежду си от 26-ия кръг на Бундеслигата. Двата състава завършиха при 1:1, като Винченцо Грифо даде аванс на гостите, а Аласан Плеа изравни.

Така в трето поредно домакинство Мьонхенгладбах не успява да победи. В предходните два случая тимът записа поражения от Волфсбург и Байерн. 

В класирането Мьонхенгладбах остана на третото място с 47 точки, само на пункт пред преследвача си Лайпциг, който е с мач по-малко. Фрайбург е 11-ти с 31.

Фрайбург поведе след 10 минути игра. Паскал Щенцел пусна добър пас в наказателното поле, където Винченцо Грифо овладя и бързо стреля силно за 1:0.

Радостта на гостите обаче не трая дълго и само 6 минути по-късно Мьонхенгладбах изравни. Торган Азар нахлу отдясно в пенлата, след което комбинира много умело с Аласан Плеа, който от  близка дистанция засече за 1:1. Празненствата в домакинските редици обаче, бяха отложени с няколко минути, тъй като реферът даде знак ситуацията да бъде прегледана с ВАР. След като се увери в редовността на гола, го зачете и така футболистите на Мюнхенгладбах ликуваха.

Ян Зомер се намеси ключово и опази ремито в 36-ата минута. Грифо успя да отклони корварно топката след едно центриране от ъглов удар, но стражът на домакините направи страхотно спасяване.

През второто полувреме срещата навлезе в по-спокойно русло, като липсваха сериозни голови опасности.

В следващия кръг Фрайбург е домакин на Байерн, а Мьонхенгладбах посреща Вердер.