Датата е 1.11.2006 година. Левски играе поредния си мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Вердер на ст. „В.Левски”. Георги Петков е контузен и на вратата е Николай Михайлов, който рядко пази за първенство, камо ли в евросрещите на „сините”. Тогава той е на 18 години и прави „запомнящ се” мач. При безумно връщане на топката от Лусио Вагнер Ники не уцели топката и тя влезе във вратата му. Последваха още два бързи гола и Левски загуби безславно мач, който очакваше да спечели.

Последваха много коментари. Немският „Билд” излезе със заглавие „Torwart- Trottel !”. Преведено на родния ни език това означава „Вратарят- идиот”. В статията се говореше, че Европа се смее на вратаря, а Вердер му казва три пъти „благодаря”.

Датата е 3.05.2007 година. Вердер играе полуфинална среща реванш от турнира за Купата на УЕФА срещу Еспаньол. Тим Вийзе е наказан да не играе в този мач и на вратата на немците е Андреас Райнке. Резервният вратар е на години, но с малко игрови минути в последно време. Това пролича и в мача с Арминия, който „бременските музиканти” загубиха с 2:3. На мача с Еспаньол Вердер поведе с ранен гол, но трябваше да заличи преднина от 3 гола на испанците. В 50-та минута на сцената излезе Андреас Райнке. Той направи груба грешка, след центриране отляво не успя да стигне до топката и я подари на Коро. Испанецът вкара за 1:1 и каза „данке” на Райнке. Десет минути по-късно вратарят продължи с „идиотските” си прояви. След центриране от корнер Райнке не мръдна от голлинията и Лакрус с глава вкара за 2:1 за Еспаньол. Испанците са на финал срещу Севиля, а „бременските музиканти”, заради Клозе и най-вече заради Райнке приключиха участието си.

Сега чакаме да прочетем в „Билд” дали са видяли кой сега е „Torwart- Trottel!”. Не е нужно да гледат чак в България. Сигурно са го видели на „Везерщадион” в Бремен. Сигурно са прави тези, които твърдят, че всичко на този свят се връща. Знам ли?

*Torwart- вратар

*Trottel – наивник, идиот