Бившият германски национал Михаел Балак е в подготовка на своя прощален мач, информира в днешния си брой кьолнският вестник Експрес. Мачът трябва да се състои на 5-и юли 2013-а година, а сега самият футболист и мениджърът му оглеждат Лайпциг, Кайзерслаутерн и Леверкузен като варианти за провеждането му.

"Да, ние сме в разговори по този въпрос с Михаел", потвърди спортният директор на Байер Леверкузен Руди Фьолер.

Вече 36-годишният Балак, който има 98 мача в националния отбор, вече е започнал да изпраща покани. Той вероятно ще се спре на хора от клубовете, през които премина кариерата му и с които е работил от клубовете Кайзерслаутерн, Байер Леверкузен, Байерн Мюнхен и Челси. Отделно от това със сигурност специални покани ще има за Жозе Моуриньо, Дидие Дрогба, Франк Лампард, Ашли Коул и Лионел Меси. Бащиян Швайнщайгер и Месут Йозил, които наследиха позицията на Балак в германския национален отбор също са в списъка с гостите.

Преди време той имаше дискусия с Германския футболен съюз (ГФС) по този въпорс, но не се стигна до споразумение. От централата предложиха на трикратния футболист номер 1 на Германия през август 2011-а година преди контролата с Бразилия да му спретнат мило, кратко изпращане. Балак обаче отказа и нарече подобно предложение фарс и милостиня.