Михаел Балак ще продължи да носи капитанската лента на германския национален отбор, съобщи вестник Билд. Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов е информирал състава за решението късно снощи.

Защитникът на Байерн Мюнхен Филип Лам, който носи лентата по време на световното първенство в Южна Африка заради контузията на Балак, остава втори капитан.

Очаква се Льов да обяви официално решението по-късно днес и така да сложи край на спекулациите по този въпрос.

33-годишният Балак е капитан на Германия от Евро 2004 насам, но пропусна Мондиал 2010 заради травма и в негово отсъствие лентата носи Филип Лам.

Въпреки всичко, Михаел Балак остана извън състава на националния отбор за предстоящите мачове на тима през септември. Халфът на Байер Леверкузен сам е помолил селекционера Йоахим Льов да му даде почивката, за да има време да възвърне формата си след тримесечно лечение на контузия.

Селекционерът повика 17 от играчите, които бяха част от Бундестима на световното първенство, за европейските квалификации с Белгия на 3 септември и Азербайджан четири дни по-късно. Германците извоюваха бронзовите медали на Мондиал 2010.