Българският нападател Илиан Мицански е отказал едно предложение през лятото да смени отбора, като офертата не е била по-добра от Карлсруе, където играе в момента.

"Синьо-белите“ завършиха 3-и във Втора Бундеслига, но не успяха да отстранят Хамбургер ШФ в баражите за място в елита и сега се подготвят за своя нов сезон. Промените при тях са малко, като имат четири нови попълнения, по-сериозните от които са Бярне Тьолке от Волфсбург и Ервин Хофер от Фортуна (Дюселдорф), който ще бъде конкурент на българина в атаката.

Договорът на Мицански с отбора от Баден изтича през юни 2016-а година, като той вече се оглежда за нови опции и е отворен на промяна и в момента. Едно такова предложение вече е дошло, което обаче роденият в Сандански национал отхвърлил.

"Вариантът не беше добър. В Карлсруе нещата са много по-хубави, коментира Мицански, цитиран от liga-zwei.de. Попитан какво може да предизвика промяна, Илиан отговаря: "Ако дойде нещо по-добро от това, което имам в момента като договор, може и да направя промяна, казва още той. Изданието ka-news пък твърди, че Мицански е един от най-високоплатените футболисти в клуба и вероятно Карлсруе ще бъде склонен да го пусне при оферта. Българинът в момента не тренира, тъй като има проблем в аддукторите. Той и японецът Хироки Ямада единствени не работят с основната група, но треньорът Маркус Каучински ги очаква скоро./БТА