Спортният директор на Байерн Матиас Замер направи интересно изказване по адрес на наставника на тима Хосеп Гуардиола. Той го определи като "леко луд", но не вложи негативна конотация в тези свои думи. 

"Той е гений като треньор и леко луд. Разбира се, последното го казвам във възможно най-положителната насока. Удоволствие е да се работи с него и само ще ви кажа, че е истинска забава да преследваме целите си с него начело", сподели Замер. 

Той говори далеч по-сериозно по темата, касаеща контузията на капитана на баварците Филип Лам. Световният шампион от това лято се контузи по време на тренировката във вторник и ще е извън терените няколко месеца. 

"Бях шокиран, когато разбрах какво се е случило с Филип. Той е нашият капитан и има огромно влияние върху състава ни. Стискаме му палци и се надяваме да се възстанови бързо. И все пак съставът ни е достатъчно широк и можем да заместим, макар и за кратко, нашия капитан", сподели още Замер. 

По думите му, скоро на терена се очаква да се завърнат други трима от контузените - Бастиян Швайнщайгер, Мануел Нойер и Томас Мюлер. Само първият може да се задържи още известно време в лазарета.