Бившият вече селекционер на България Лотар Матеус е сред вариантите за нов старши треньор на Хамбургер ШФ, спекулират немските медии.

Легендата на Байерн и Интер вече е свободен, след като вчера бе обявено, че Българският футболен съюз прекратява договора му. Само няколко часа преди това пък Хамбург уволни треньора си Михаел Йонинг и вече търси кой да заеме мястото му.

Като фаворити за поста се считат легендата на клуба Хорст Хрубеш и Хууб Стевенс, който бе начело на тима преди няколко години. Сред опциите се споменава и името на Матеус, който обаче е с минимални шансове за поста.

Близо 200 привържениците на тима, които наблюдаваха първата тренировка под ръководството на временния треньор Родолфо Естебан Кардосо, коментираха евентуалното назначение на Матеус като някои дори изказаха мнение, че има връзка между уволнението на Йонинг и преждевременното отстраняване на Матеус от българския национален отбор.

„Важно е новият треньор да говори немски, да има страст и да излъчва респект“, коментира пък спортният директор Франк Арнесен.