Легендата на германския футбол Лотар Матеус отправи голяма похвала към звездата на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг. Бившият селекционер на българския национален отбор призна, че габонският нападател вече е сред най-добрите играчи на планетата, като направи контраст между него и рекордното попълнение на Манчестър Юнайтед Пол Погба.

Очевидно Матеус не се впечатли особено от бомбастичния трансфер през лятото, когато Юнайтед брои 105 милиона евро на Юве, за да отмъкне французина.

„Обамеянг се превърна в един от най-добрите в света. Никак не ме учудва, че редица клубове се борят за подписа му“, каза германецът. Вярва се, че Реал Мадрид е фаворитът за Обамеянг, който нееднократно е говорил за обещанието към покойния си дядо един ден да играе за „белия балет“.

Според Матеус 27-годишният таран вече е доказал качествата си по безспорен начин, а това е нещо, което убягва на някои други. „Ако играч като Погба струва 105 милиона евро, то тогава Обамеянг струва 150 милиона евро. Той е футболист, който умее да прави разликата, а не като Погба“, допълни Матеус.