Кошмарът с контузиите за звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс продължава. Нападателят пак има проблеми с глезена и те ще му попречат да се появи в следващите два мача на националния отбор на Германия. 

Бундестима има евроквалификация с Гибралтар тази седмица и контрола с европейския шампион Испания в началото на другата. Но за пореден път селекционерът Йоахим Льов ще трябва да се справя без звездата си. 

Ройс е получил травмата в неделния мач на вестфалци с Борусия Мьонхенгладбах и тя е била открита тази сутрин при лагер-сбора на германския национален отбор. Става въпрос за възпаление на кръстните връзки на глезена, както и подуване. 

Добрите новини са, че поне не става въпрос за нещо сериозно. Очаква се нападателят да е на линия за следващия мач на Борусия срещу Падерборн на 22 ноември, съобщиха на сайта на Германския футболен съюз. 

Негов заместник не е извикан за мачовете на националния отбор. Заради постоянните си проблеми с контузии в глезена, Рой е изиграл само 10 мача във всички турнири от началото на сезона.