Селекционерът на Аржентина Диего Марадона явно вече е опиянен от успехите на неговия отбор до момента на Мондиал 2010. Дон Диего вече обяви мачът с Германия за ясен в полза на „гаучосите”, но това не е всичко. Легендарният футболист вече си прави планове за празненствата след спечелването на световната титла.

След четири победи и 10:2 голова разлика, очевидно самочувствието на Марадона е доста голямо: „Немците имат силен отбор. Но бъдете сигурни: Ще знам, как да изпратя моите момчета на игрището, така че да можем да напуснем терена като победители. Моята гала-единайсеторка ще го направи, със сигурност”, заяви аржентинският наставник.

„В дена на финала първо моите играчи ще целунат купата. А аз искам да го направя последен.Скъпи аржентинци вкъщи, можете да бъдете спокойни, защото това са 23-ма унищожители, които ще дадат всичко за националната фланелка”.

Немската преса веднага реагира и припомня на Дон Диего, че отлично знае, какво е да паднеш от Германия, след като го е правил във финала на Световното 1990 година. Тогава Бундестимът вдига трофея след 1:0 срещу „гаучосите”.

Четирима от тогавашния немски състав също съветват Марадона да не бърза със заключенията:

Лотар Матеус: „Скъпи Диего, твоето пътуване ще приключи в събота. Ако искаш да празнуваш световната титла с нас, тогава си сърдечно поканен”.

Руди Фьолер: „Дърдоренето влиза в играта. Но ние имаме много добри шансове да спечелим мача”.

Томас Хеслер: „Диего? Той просто седи на пейката”.

Гуидо Бухвалд (често наричан Диего, тъй като във финала през 90-а напълно обезврежда голямата аржентинска звезда): „Това е обичайното мърморене. „Гаучосите” са раними в задни позиции”.