Вратарят на Шалке Мануел Нойер може да се озове в Байерн още през зимата. Това разкри известният телевизионен водещ Гюнтер Яух, който бе гост в предаване, посветено на Бундеслигата.

„Дочух, че Нойер скоро няма да бъде в Шалке – и то от доста сигурен източник! Бих се обзаложил, че той ще отиде в Байерн. Решението ще бъде взето през декември. В началото на другата година нещата ще са ясни”, заяви сензационно Яух.

Според интересно изследване, проведено през 2007-а година, водещият е немецът, на който може да се има най-голямо доверие. Освен това той е известен с това, че има много връзки във футбола.

„Информаторът естествено е тайна”, обясни водещият на немския „Стани богат”. В ефир Яух дори обяви сумата, срещу която Нойер ще премине в Байерн: „Байерн ще плати 18 милиона за Нойер. Шалке се нуждае от парите”.

Президентът на Байерн Франц Бекенбауер от своя страна коментира: „Байерн винаги ще се стреми да купи Мануел Нойер. И винаги Феликс Магат ще казва не”.

Самият Магат, който преди време бе наставник и на Байерн, заяви: „Не ме интересува ,кой какво казва. Моята позиция по този въпрос е ясна, оставам на нея”.

Още през лятото мениджърът на баварците Ули Хьонес опита да привлече Нойер, но безуспешно. Дълговете на Шалке обаче вече са 240 милиона евро, което може този път да помогне за осъществяването на трансфера.

Самият Нойер не веднъж е намеквал, че би преминал при баварците: „Перспективно погледнато Байерн е номер 1 в Германия”, заяви талантливият вратар.