Манчестър Юнайтед на практика осигури първото си сериозно попълнение това лято. "Червените дяволи" са се договорили с Байерн Мюнхен за подписа на полузащитника Тoни Кроос. Новината е на вестник "Метро". 

Според изданието, всичко вече е сигурно, а за футболиста ще бъдат платени 20 млн. паунда на баварците. Очаква се в близките дни преди Световното сделката да бъде обявена официално. 

Твърди се още, че заплатата на германския национал ще бъде от порядъка на 250 хил. паунда седмично. Това ще го направи един от най-високоплатените играчи в Юнайтед и в Англия като цяло. 

Кроос имаше договор с Байерн само за още една година. Той вече отказа няколко предложения от шефовете на мюнхенския колос за подновяването му и затова се стига и до трансфера на "Олд Трафорд". 

Кроос беше силно желан и от предишния мениджър на английския клуб Дейвид Мойс, а сегашният Луис ван Гаал му е голям фен още от времето, в което водеше Байерн. 

На холандеца му бяха обещани 200 млн. паунда за селекция тази зима. Той вече похарчи 10% от тях. Преди Кроос, в Юнайтед дойде млад сръбски вратар от Войводина.