Отборите на Айнтрахт и Борусия Мьонхенгладбах не излъчиха победител в мача помежду от 26-ия кръг на Бундеслигата. Срещата завърши при 0:0, като домакините имат повече основания да съжаляват, тъй като пропуснаха дузпа.

Първото полувреме бе постно откъм положения, а единствената опасност бе в полза на Айнтрахт. В 25-ата минута Талеб Тавата засече центриране в наказателното поле, но Ян Зомер успя да отрази.

След почивката домакините започнаха активно, а в 59-ата минута стражът на Мьонхенгладбах отново трябваше да показва класа. Бранимир Хъргота получи прецизно подаване и отправи страхотен изстрел насочен към долния ляв ъгъл на вратата на Зомер. Последният обаче демонстрира добър поглед върху играта, като се намеси своевременно и спаси.

В 78-ата минута момчетата на Нико Ковач получиха право да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Оскар Вент. С изпълнението се нае Марко Фабиан. Той шутира, но Зомер успя да хване ъгъла и противодейства.

Гостите не успяха да завършат в пълен състав, след като Тобиас Щробъл бе изгонен с втори жълт картон в 85-ата минута.

При този развой двата отбора си поделиха по точка. Айнтрахт е седми във временното класиране с 37 точки, а Мьонхенгладбах е десети с 33.