Два дена след трансфера на Мирослав Клозе, който премина в Байерн от Вердер Бремен, стана ясно, че друг нападател на баварците – Рой Макай, напуска клуба.

Холандецът се завръща в родната си страна за да играе във Фейенорд. Договорът на Макай ще бъде до 30 юни 2008г. Бившият играч на Депортиво Ла Коруня е минал медицински прегледи и се очаква да парафира контракта до края на дена.

„От името на всички в Байерн Мюнхен благодаря на Рой Макай за 4-те успешни години, които той имаше при нас. Той бе един от най-важните ни играчи в този период. Рой напуска клуба по собствено желание и ние желаем на него и на неговото семейство всичко най-хубаво”, заяви вицепрезидентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Официалното сбогуване на Макай с неговите съотборници и привържениците на Байерн ще бъде на 15 август, когато той ще вземе участие в бенефиса на Мемет Шол.

Не се споменава каква сума са дали от Фейенорд за услугите на играча.

Макай пристигна в Мюнхен през август 2003 за рекордната сума от 20 милиона евро. За Байерн той има 78 гола в 129 мача в Бундеслигата.

След Оуен Харгрийвс, Клаудио Пизаро, Хасан Салихамиджич, Мемет Шол, Али Карими и Андреас Гьорлиц, бившият национал на „лалетата” става седмият футболист на мюнхенския гранд, който напуска тима.